Monday, January 5, 2009

berhari bermalam kat bukit rokan

Dah lama tak sentuh blog ni..sebuk dengan keghoje teman,hehe..best wooo gi baksis tu...adik-adikku!!akak bangga ngan korang..hahaha..masa nak dekat2 program baktisiswa tu..mmg kecut perut gak..yela, entah sape2 la keluarga yang kita dapat..baik ke..peramah ke..pendiam ke..ade anak hensem ke ;p tapi dah nama ade,blasah jela kan..ari sebelom bertolak tu kitorang beriadah sakan..merapatkan silaturrahim kononnya..menjadi gak la..ade gak yang aku tak kenal lagi yang join program ni..

Esoknya, bersamaan 12 hb november 2008 kalo tak silap,kitorang pon bertolak dengan hati yang berdebar-debar sumenye..tapi excited pun iye gak..tapi aku,seha,kupan ngan wani orait je kat blakang tu sambil menghirup udara segar pokok-pokok yang berkenaan..hehe..sampai2 je kitorang disambut ngn meriah jugak la..bley la..mc pn klako..bley la..hehe..masa sesi nak bagi anak angkat tu berdebor hati teman idok terkata laa..nak terkeluar jantung..sorg..2 org..3 org..lambat benor plak nama nak kena panggil..lebey kurang 3/4 nama terakhir,nama ku diumumkan..hehe..termasukla imah & sez..hehe..geli hati..seb baik la kak be'ah(akak angkat teman) suka masak..riso jugak kami yang bulat2 ni ngabiskan beras je..hehe

Aktiviti sume best..paling best lawat kambing..huish.paling teman suka skali..anak kambing tu dah tak nak balik kat mak dia dah..sedap je landing kat teman..hehe..kalo sesape ade gambo tolong le kasi teman ye..makashi..lagi 1 masa malam ria..best sebab teman ngan kawan2 dapat menari ngan menyanyi malam tu..persembahan orang kampung xpecially tumbuk talang memang best..midot, i owe u so much!!hehe..tima kaseh ye sume yang tolong..

Masa ari last tu sedey gak..hehe..banjir gak la kan..tima kaseh kecik sebab menbanjirkan lagi..makasih banyak2..hehe..sedey sebab mak angkat tak dpat hanto,masa amik pon dia takde..takpe2..kak beah & family ade..hehe..apa2p pengalaman ni memang best..tak rugi pegi..makasih ayie & azie sebab bagi peluang ni..chow!!

2 comments:

imazaimi said...

hehehe..ya kakakku...sungguh best pengalaman kat baksis tu...
tx sbb bagi pluang utk malam ria..
best2!!
*twnik2* =)

Mira said...

hehe..sama2 la kita..bile lagi nk dpt peluang kan..haha